Devold Expedition Hoodie

Min bedste trøje

En langærmet merinotrøje med hætte. Ulden der er brugt vejer 235g/m2 og er derfor en del varmere og tungere end normale lange undertrøjer. Jeg bruger den både som inderste lag, mellemlag eller som yderste lag, lidt afhængig af situationen. Den har hætte, lang krop og huller til tommelfingrene. Dette er min yndlingstrøje om foråret, efteråret og vinteren. Brugt siden 2015

 

Fakta om trøjen


Materialer: Indersiden er 100% merinould, ydersiden er blanding af merionould (90%) og polyamid (10%).
Uldvægt: 235 gram / m2
Uldkvalitet: 18,7 mikron
Nypris: 849,- kr (spejdersport.dk)

Foto: Spejdersport.dk

 

Anskaffelsen

Denne trøje købte jeg lidt ved et tilfælde. I længere tid havde jeg ledt sporadisk efter en trøje, som kunne opfylde de behov jeg havde til det funktionelle design. Det drejede sig om følgende:

  • Ærmet - Helt ude ved håndleddet ville jeg gerne have det var ekstra langt og havde hul til tommelfingeren. Det betyder nemlig man kan beskytte hænderne en smule uden man behøver finde handsker frem.

  • Hætte - Det skulle have en hætte! Jeg er vild med hætter, for i modsætning til huer, så man ingen kuldebro ved nakken når man har en hætte.

  • Lynlås-løs - Der måtte ikke være lynlås på brystet. Mange tykkere trøjer har en lynlås på brystet, men jeg bliver irriteret af denne.

  • Lang - Der er intet mere træls end at bukke sig forover og så kryber trøjen op ad ryggen og man får "et stykke med bart". Er trøjen lang nok, kan man proppe den i bukserne uden at være nervøs for den hopper op igen.

Som sagt havde jeg lidt uengageret ledt efter en trøje der kunne leve op til de ovenstående krav, og det var ikke lykkedes mig endnu. En dag i Spejdersport så min kæreste dog trøjen og spurgte om det ikke var sådan en jeg ledte efter - og sørme ja. Den opfylder alle ovenstående krav, og ydermere er den konstrueret med to 2-lag: Et slidstærkt yderlag og et varmende inderlag.

Thumbs up til favorittrøjen!

Foto: Jesper Hovkjær

Hvad synes jeg om den?

Jeg har ikke haft trøjen så længe, men jeg har virkelig brugt den meget. Fra producentens side er der lagt op til et brugsområde der hedder +5°C til -50°C og er derfor egnet til ekspeditioner i koldt klima. Jeg bruger den dog også gerne hvis der er varmer - faktisk er den stort set med på alle ture. Den er både med når jeg pakker til shelterturen i Danmark, vandreturen på efterårsfjeldet og til vinterfjeldsturen.

Alt det gode

Som noget af det jeg kiggede efter, var alsidighed utrolig vigtigt. Det var vigtigt for mig at jeg kunne bruge den som en all-around trøje og derfor havde mulighed for at temperatur regulere nemt uden at skulle skifte trøje. Hætten giver mulighed for hurtigt at dække nakke, hovedbund og øre. Da jeg oftest vandre med kasket, er det rart hurtigt at kunne beskytte de udsatte områder når man holder pause eller det pludselig blæser op. Det samme gør sig gældende for ærmerne: fordi man hurtigt kan putte tommelfingeren i hullet, har man et par halvhandsker uden at finde dem frem.

Noget af det jeg tit savner i friluftstøj er en lang krop på trøjerne. Men netop denne trøje er det længere end de fleste trøjer, og derfor behøver man ikke frygte for at den ryger op når man bevæger sig rundt. Den kuldebro der kan opstå når man f.eks. bukker sig ned og trøjen kryber op, er dermed elimineret og det betyder alt andet lige, at man får en noget mere behagelig og varm tur.

Trøjen er varm - dejlig varm. Som nævnt er den konstrueret i to lag og det gør den altså både tyk og varm - uden at man føler den vejer for meget eller er ubehagelig at have på. 

Fingerhullerne ved ærmerne er med til at give varme i hånden

Foto: Johanne Rose Conrad

Halsåbning og hætte - Lidt for åben efter min smag.

Foto: Johanne Rose Conrad

Læg mærke til hvor langt trøjen går ned - så kryber den ikke op når man bukker sig ned.
Foto: Johanne Rose Conrad

Mindre fede ting

Noget af det som jeg har måtte erkende er, at den desværre er lidt for slap i halsudskæringen. Selvom trøjen er varmer ens hals og strube desværre meget eksponeret, og her savner jeg noget der ligner mere en baclava som man finder i Aclima Warmwool Hood Sweater

Jeg har også efter en hel del brug, måtte erkende at slidstyrken ikke er så høj ved tommelfingerhullerne. Syningerne virker kraftige nok, men stoffet er desværre revet itu ved ærmerne. Dette kan måske også skyldes at jeg bruger trøjen meget, og den har allerede været brugt i langt over 100 døgn siden jeg købte den.

 

Her ses hvordan stoffet er slidt og hullet

Opsummering

Det er helt klart min favorit-trøje. En varm og alsidig sag, som næsten altid pakkes som det første. Jeg bruger den på alle typer ture - både de aktive og de mindre aktive.

+

Utrolig alsidigt design

Lang i kroppen

Tyk og varm

-

Slap halsudskæring

Lav slidstyrke  i tommel-hullet

Samlet set

10 ud af 10 // Jeg bruger oftest denne trøje som basistrøje // Jeg bruger stadig trøjen

Med hætte og hele molevitten

Foto: Johanne Rose Conrad